Gratis shoppen in Geef & Neem Shop

Kleding, boeken, elektrische apparatuur, keukengerei, serviesgoed, kleine meubeltjes: in de Geef & Neem Shop 'Weggaefhouk Sjtadbrouk' kun je ze gratis aanbieden en meenemen. In de winkel – aan de Jan Steenstraat 52 in Sittard – krijgen bruikbare, draagbare tweedehands spullen een tweede leven. Vrijwilligers uit de buurt gaan de winkel beheren.

Maximus Geef & Neem Shop Sittard

Tijdens een bewonersavond in april bleek dat de buurtbewoners enthousiast zijn over het initiatief. Maximus hoefde dan ook niet te zoeken naar vrijwilligers; die meldden zich spontaan aan. Daarmee lijkt de Geef & Neem Shop al meteen een succes. Want met het winkeltje wil Maximus een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving en de onderlinge contacten in de buurt stimuleren. De winkel wordt dan ook niet alleen een doorgeefluik voor tweedehands spullen, maar ook een gezellige plek voor een kopje koffie en een praatje met buurtgenoten.

De Weggaefhouk Sjtadbrouk wordt op woensdag 8 juli feestelijk geopend. Iedereen is die dag vanaf 16 uur welkom om een kijkje te komen nemen. De winkel is al goed gevuld dankzij twee inzameldagen in juni. Menig bezoeker zal dus niet met lege handen naar huis gaan! Na de opening is de Geef & Neem Shop wekelijks geopend op dinsdagen van 11 tot 15 uur en op vrijdagen van 13 tot 17 uur.

In de Jan Steenstraat wonen ongeveer honderd bewoners via Maximus. De woningen zijn eigendom van woningcorporatie ZOwonen. Maximus beheert een aantal woningen door er tijdelijke bewoners in te huisvesten. De Geef & Neem Shop is gevestigd in een leegstaande woning die door ZOwonen beschikbaar is gesteld. Het initiatief wordt ondersteund door Veilige Buurten, een samenwerkingsverband van gemeente, woningcorporaties, opbouwwerk en politie.