Informatie voor opdrachtgevers

Kies voor verantwoord leegstandsbeheer

Over Maximus

Op zoek naar de beste beheeroplossing voor uw leegstaand vastgoed? Met meer dan 10 jaar ervaring biedt Maximus Vastgoedbeheer u de ondersteuning die u nodig heeft, snel, effectief en betrouwbaar.

Wat Maximus doet

Wat we doen

Maximus biedt direct oplossingen op maat voor leegstandbeheer, wijkverbetering en andere vastgoeduitdagingen. Alle zorgen rond het beheer van vastgoed nemen we doeltreffend uit handen. Voor korte tijd of langdurig, maar altijd constructief.

Waarom Maximus

Waarom Maximus

Maximus staat voor verantwoord vastgoedbeheer, met oog voor opdrachtgever én bewoners. Een kleine, betrokken organisatie met korte lijnen en gedreven medewerkers. Zij kennen uw pand en de gebruikers. Zo weet u zeker dat er zorgvuldig met het object en de woonomgeving wordt omgegaan.

Voor wie Maximus werkt

Voor wie wij werken

Onze opdrachtgevers zijn vastgoedeigenaren die zoeken naar een constructieve oplossing voor leegstand of het verbeteren van een wijk of complex. Dat zijn onder andere woningcorporaties, gemeenten, onderwijsinstellingen, bedrijven en particulieren.

De werkwijze van Maximus

Onze werkwijze

Maximus besteedt veel aandacht aan het selecteren en screenen van de juiste gebruiker(s) voor uw object. Maar ook daarna blijven we betrokken. We houden bijvoorbeeld regelmatig contact met de tijdelijke gebruikers, brengen controlebezoeken, voeren klein onderhoud uit en dragen actief bij aan 'community building'.

De certificeringen van Maximus

Certificeringen

Maximus werkt structureel aan de kwaliteit van zijn diensten en klanttevredenheid. Daarmee hebben we het ISO 9001 certificaat behaald voor kwaliteitsmanagement. Ook beschikken we over het Keurmerk LeegstandBeheer. Dat bevestigt dat we fatsoenlijk omgaan met bewoners, zorg dragen voor veilige woonomstandigheden en een degelijke klachtenprocedure hebben.

Maximus een gezamenlijk doel

Gezamenlijk doel

Als vastgoedeigenaar wilt u uw bezit in goede staat houden zonder zorgen over het beheer. Maximus biedt tijdelijke of permanente oplossingen op maat. Daarbij zorgen we voor een constructieve invulling van uw pand met zorg voor het gebouw en de omgeving. Maximus zit dus met zijn opdrachtgevers helemaal op één lijn!

Maximus zet de schouders onder uw vastgoed

Leegstandsbeheer

Kies voor een degelijke beheeroplossing voor uw leegstaand vastgoed.

De schouders eronder

De schouders eronder

Een pand dat langere tijd leeg staat, gaat vaak snel achteruit. Inbraak, vandalisme, koperdiefstal, lekkages: het gaat ten koste van de verhuur- en verkoopbaarheid. Gelukkig zijn zulke leegstandsrisico's eenvoudig te voorkomen. Door tijdelijke bewoning blijft uw pand in goede conditie zonder extra kosten. En dankzij de korte opzegtermijn, kunt u toch altijd snel weer over uw object beschikken.

Leegstandsbeheer

Leegstandsbeheer

Leegstandsbeheer is bij Maximus altijd maatwerk. Afhankelijk van het te beheren object bekijken we wat de beste tijdelijke invulling is. Is het pand geschikt voor bewoning, of kunnen er zelfstandige ondernemers in werken? En welk gebruikersprofiel past het beste bij het object en de omgeving? Maximus besteedt veel aandacht aan persoonlijke screening, plaatsing en begeleiding van onze tijdelijke gebruikers.

Leegstandsbeheer snelheid

Snelheid

Bij leegstandsbeheer is geen sprake van huur. De tijdelijke gebruikers krijgen het pand (of een deel daarvan) in bruikleen. Ze genieten dus geen huurbescherming. Dat betekent dat u op elk moment, met een opzegtermijn van 5 weken, weer over uw pand kunt beschikken. Tot die tijd werken gebruikers altijd mee aan bezichtigingen van bijvoorbeeld een makelaar, aannemer of opzichter.

Controle leegstandsbeheer

Controlebezoeken

Onze professionele beheerders brengen maandelijks een bezoek aan uw pand. Zij houden toezicht op het complex en de gebruikers en controleren of de gemaakte afspraken worden nageleefd. Onze controleurs hebben een technische achtergrond waardoor ze eventuele storingen direct tijdens de controleronden kunnen verhelpen.

Ontzorgen leegstandsbeheer

Ontzorgen

Naar de dagelijkse gang van zaken rond het beheer heeft u geen omkijken . Eventuele storingen, gebreken, of klachten geven de gebruikers direct door aan Maximus. Ons calamiteitennummer is zelfs 24 uur per dag bereikbaar. Maximus beschikt bovendien over een eigen onderhoudsdienst die kleine (of grotere) reparaties direct kan uitvoeren. Wij houden u minimaal maandelijks op de hoogte van de stand van zaken in en om het complex.

De werkwijze van Maximus

Kosten

Maximus brengt geen kosten in rekening voor het beheer van het pand. U betaalt alleen de kosten van instandhouding van de nutsvoorzieningen en eventueel onderhoud. Is het pand veilig en bewoonbaar (of geschikt als werkruimte)? Dan kunnen we het snel in beheer nemen, soms nog dezelfde dag!

1100Wooneenheden
55Bedrijfsobjecten
1450Bruikleners
8Professionals

Full-service

Vastgoedbeheer

Reparatie, onderhoud & schoonmaak

Maximus heeft een eigen onderhoudsdienst. Daarmee zorgen wij voor gedegen reparaties, onderhoud en schoonmaak van leegstaande of bewoonde panden. Structureel of eenmalig.

Groenonderhoud

Ook de buitenkant van een beheerd object hoort er netjes bij te liggen. Met onze eigen hoveniersafdeling onderhouden we tuinen, omliggende terreinen en parkeerplaatsen.

Tijdelijke verhuur

Zoekt u verantwoordelijke huurders voor bepaalde duur? Om leegstand te voorkomen of bijvoorbeeld voor sociale wijkverbetering? Maximus vindt snel tijdelijke huurders die aan het gewenste profiel voldoen en zorgt voor professionele begeleiding en ondersteuning.

Graffiti verwijderen

Voor een prettige leef- of werkomgeving is het belangrijk om verloedering tegen te gaan. Onze onderhoudsdienst beschikt over professionele middelen en expertise om graffiti snel en grondig te verwijderen.

Toezicht & (camera)bewaking

Voorkom inbraak en vandalisme, ook bij kortdurende leegstand. Met toezicht en camerabewaking van Maximus verliest u uw vastgoedobject geen moment uit het oog.

Lucht fotografie en video

U wilt uw zorgvuldig beheerde vastgoed natuurlijk goed in beeld brengen. Hoe kan dat beter dan met indrukwekkende foto's of een video vanuit de lucht, opgenomen door onze drone?

Mechanische beveiliging

Leegstaand vastgoed beveiligen door middel van staalplaat. De laatste schakel tussen het eind van bewoning en de start van een renovatie of sloop.

Ontruiming

Heeft u een pand dat moet worden leeggeruimd? Maximus gaat snel en discreet te werk. De woning of bedrijfsruimte wordt bezemschoon opgeleverd en staat weer direct tot uw beschikking.

met zorg samengesteld

Onze company brochure

Maximus company brochure

Download onze company brochure

Meer te weten komen over onze vastgoedbeheer diensten? Lees meer over ons dienstenpakket, maatwerkoplossingen en diverse cases in onze brochure.