Maximus wint Europese aanbesteding

Maximus wint Europese aanbesteding

Twee Maastrichtse vastgoedbeheerders hebben de aanbesteding gewonnen voor het extern vastgoedbeheer voor de gemeente Maastricht. Maximus Vastgoedbeheer en Stichting IPAL gaan vanaf 1 april aan de slag met het beheer van leegstaand vastgoed en van twee bedrijvencentra en een cultureel centrum.

De vastgoedportefeuille van de gemeente Maastricht bestaat onder andere uit kantoren, scholen en sportcomplexen. Bij tijdelijke leegstand laat de gemeente het beheer vaak over aan externe partijen. Die zorgen waar mogelijk voor invulling door tijdelijke gebruikers. Ook twee bedrijvencentra en een cultureel centrum worden extern beheerd. Maastricht besloot hiervoor te gaan samenwerken met nog slechts maximaal drie vastgoedbeheerders en schreef eind vorig jaar een nieuwe aanbesteding uit.

LOKALE VASTGOEDORGANISATIES
De opdracht ging naar twee lokale vastgoedorganisaties. Maximus Vastgoedbeheer uit Maastricht mag het tijdelijke beheer gaan doen voor de korte termijn en voor objecten die naar verwachting langer dan zes maanden leegstaan, het betreft ca. 15 tot 20 panden. IPAL neemt het specialistisch beheer van twee bedrijvencentra en cultureel centrum de Timmerfabriek met een popmuziekzaal, kantoren en expositieruimte voor zijn rekening.

‘EXACT WAAR WE GOED IN ZIJN’
Mark Bazen, accountmanager bij Maximus, vindt dat de opdracht van de gemeente Maastricht perfect past bij de maatschappelijk betrokken vastgoedbeheerder. “Dit is exact waar we goed in zijn: het representatief houden van leegstaande objecten middels kwalitatieve tijdelijke invulling. Mooi om te zien dat wij als jonge, lokale organisatie in deze aanbesteding de grote landelijke concurrenten achter ons hebben gelaten.”

SOCIAAL MAATSCHAPPELIJK VASTGOED IN DNA
IPAL-manager Marcello Presenza: “Naast de beheerwerkzaamheden van dit soort majeure projecten, zit ons DNA vooral in de ontwikkeling van sociaal maatschappelijk vastgoed: zorg, scholen, gemeenschapshuizen, sporthallen van gemeenten en (semi-)overheidsinstellingen. Het spreekt voor zich dat we dan ook trots zijn om het beheer van deze panden aan ons bestand te kunnen toevoegen”.

MAXIMUS VASTGOEDBEHEER
Maximus Vastgoedbeheer, gevestigd in Maastricht, werkt sinds 2010 met een klein team professionals aan een vernieuwende aanpak van leegstaand vastgoed. Maximus beheert uiteenlopende objecten in Zuid- en Midden-Limburg, van kloosters, woningen en zorgcentra tot kantoorgebouwen.

STICHTING IPAL
Stichting IPAL, eveneens gevestigd in Maastricht, houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling, beheer en exploitatie. Ze heeft onder meer de herontwikkeling van de oude brandweerkazerne aan de Capucijnenstraat in Maastricht op haar naam staan. IPAL is al jaren nauw betrokken bij het gebouwen- en gebiedsbeheer rondom het Belvedere- en Noorderbrugproject.

Onderwerpen