Maximus hoofdsponsor Bassinario 2019

Het hoofddoel van het Bassinario 2019 is het Bibihuis Maastricht. 

Het Bibihuis is opgericht om kinderen tussen de 4 en 12 jaar een warm, gezellig, geborgen en veilig leefklimaat te bieden. Onder deze kinderen heerst forse hechtingsproblematiek en kunnen hierdoor niet meer thuis of in een regulier pleeggezin wonen.

maximus_bassinario.jpg

Naast het bieden van een leefklimaat waarin de kinderen weer de kans gaan krijgen zich te ontplooien wordt er specifieke hulpverlening geboden, gericht op de problematiek van het kind. Het uiteindelijke doel is om de kinderen te laten uitgroeien tot stabiele volwassenen die in staat zijn te genieten van hetgeen het leven hen te bieden heeft.

Door het succes van het Bibihuis stromen de aanmeldingen binnen. Helaas kan het huidige Bibihuis geen kinderen meer bijplaatsen. Vanwege deze aanvragen, is het plan opgevat om een tweede Bibihuis op te richten. Dit Bibihuis zal zich gaan richten op kinderen tussen de 12 en 18 jaar. 

Het opzetten van een tweede Bibihuis kost veel geld. Er zal een pand moeten worden ingericht en tevens zijn er aanloopkosten.

Door het sponsoren van dit evenement steunt Maximus dit fantastische initiatief en krijgen deze kinderen opnieuw een thuis.

Onderwerpen