Weer volop activiteit in gebouw Limburgs Dagblad Heerlen

Creatieve activiteit in voormalige drukkerij.
Het gonst van de creatieve activiteit in het voormalige gebouw van het Limburgs Dagblad, achter de meubelboulevard in Heerlen. Sinds Maximus het gebouw enkele maanden geleden in beheer nam, zorgen tijdelijke gebruikers weer voor leven in de drukkerij. Zo blijft het pand aantrekkelijk en wordt inbraak en verloedering voorkomen.

Het krantengebouw aan In de Cramer is sinds het sluiten van de drukkerij van MediaGroepLimburg afgelopen maart eigendom van een projectontwikkelaar. Die zoekt een koper die het pand waarschijnlijk zal laten slopen. Het immense complex leent zich niet voor tijdelijke bewoning. Maar daar heeft Maximus wat op gevonden. Het is nu een kweekvijver voor kunstenaars en start-ups. Dankzij ons uitgebreide netwerk konden we snel creatieve gebruikers selecteren die samen goed passen in het pand. Mensen die op een verantwoorde manier met het gebouw omgaan en er samen weer een bruisende omgeving van willen maken.

Een tijdje geleden lag het gebouw er nog doods en verlaten bij. Een makkelijke prooi voor inbrekers, krakers en verval. Nu is er in de voormalige drukhallen, redactiekantoren en opslagruimtes weer volop activiteit. Zes ruimten zijn in gebruik als werkplaats, atelier of expositieruimte. De tijdelijke gebruikers – onder andere een kunstenaarscollectief, fotografiestudio voor huisdieren en een webshop voor vintage-meubels – hebben met Maximus een bruikleenovereenkomst. Als een nieuwe eigenaar het pand wil slopen kan die dus snel aan de slag. De gebruikers hebben dan één maand de tijd om iets nieuws te zoeken. Uiteraard zal Maximus ze daarbij zo goed mogelijk helpen.