Start-up center in voormalig kantoor belastingdienst Roermond

Voormalige belastingdienst kantoor aan de Kappellerpoort in Roermond
Het voormalige belastingkantoor in Roermond heeft voorlopig een nieuwe functie als start-up center. Maximus heeft het leegstaande gebouw aan de Kapellerpoort sinds juli in beheer. We stellen verschillende ruimtes op de begane grond tijdelijk ter beschikking aan kleine ondernemers. Daarmee behoudt het gebouw een representatieve uitstraling en krijgen startende bedrijven de kans om een werkruimte te betrekken tegen zeer lage kosten.

Op dit moment zijn vier tijdelijke gebruikers gevestigd in het 7000 m2 tellende kantoorgebouw. Eén van hen is Joost Vaessen. Onder de naam KAM-Consultants geeft hij organisatieadvies door het hele land. Samen met zijn vriendin wil Joost het dienstenpakket uitbreiden met werving- en selectieactiviteiten. Dat gaan ze doen vanuit hun tijdelijke kantoorlocatie aan de Kapellerpoort. Een vergaderruimte in het pand richten ze in als trainingsruimte. "Toen Maximus ons deze ruimtes aanbood, kwamen onze plannen in een stroomversnelling", vertelt Joost. "Het is een ideale opstartlocatie, met heel weinig kosten. Maar wel op een unieke locatie, op loopafstand van het station en met een parkeergarage. Daar kun je mee voor de dag komen! Als het pand wordt verkocht, moeten we natuurlijk iets anders zoeken. Maar als we hier een tijdje kunnen zitten, komen we erachter of onze plannen realistisch zijn. Daarna kunnen we iets kopen of huren op de commerciële markt."

Pand blijft in goede staat

Voor het leegstandsbeheer van het gebouw koos Maximus in samenspraak met de makelaar en pandeigenaar voor invulling met creatieve en zakelijke professionals. Dat past bij de bestemming van het gebouw en komt de verkoop ten goede. Eventuele schades of storingen in de installaties worden door de gebruikers snel opgemerkt en doorgegeven aan Maximus. Zo blijft het pand in goede staat en komt de eigenaar niet voor onaangename verrassingen te staan. Uiteraard nemen onze technische medewerkers regelmatig poolshoogte, ook in de rest van het gebouw. We onderzoeken nu of de verwarmingsinstallatie zo kan worden ingeregeld dat alleen de ruimtes die in gebruik zijn, worden verwarmd. In de rest van het gebouw is dan slechts minimale temperatuurregulering nodig als vorstbescherming.