Maximus verijdelt kraakpogingen in Maastricht

Maximus verijdelt kraakpogingen in Maastricht
De toegevoegde waarde van leegstandsbeheer wordt ineens wel heel concreet als uw vastgoedbezit wordt bezet door krakers. Dat overkwam een van onze opdrachtgevers in Maastricht, begin september. Maximus had de kraakpoging echter snel in de gaten en de krakers werden in no-time uitgezet. Bovendien wisten we te voorkomen dat ze op andere plekken in de stad toesloegen.

Het zal je maar gebeuren. Kom je terug van vakantie, zitten er krakers in je woning. Zover kwam het niet want de ongenode gasten liepen tegen de lamp tijdens een routinecontrole van Maximus in het pand. De krakers hadden hun slag geslagen terwijl de tijdelijke bewoners op vakantie waren. Maximus schakelde onmiddellijk de politie in, die de krakers even later in de kraag vatte. Maar de alerte Maximus-medewerkers vingen ook op wat het volgende doelwit was. Leden van dezelfde kraakgroep hadden hun oog laten vallen op enkele andere panden in de stad. Toevallig objecten die wij in het verleden hebben beheerd, maar die om uiteenlopende redenen weer leegstonden. Het contact met de eigenaren was dus snel gelegd en we realiseerden direct 24-uurs bewaking. Inderdaad kregen de bewakers nog dezelfde avond bezoek van een groepje krakers, dat noodgedwongen onverrichter zaken weer afdroop. Een van de panden was de volgende dag alweer bewoond door een tijdelijke gebruiker via Maximus. Voor het andere pand blijft de 24-uurs bewaking van kracht tot de nutsvoorzieningen op orde zijn.

Kraken weer actueel

Kraken leek lange tijd een zeldzaamheid in Limburg, maar het fenomeen is weer helemaal actueel. Voor vastgoedeigenaren kan dat grote gevolgen hebben. Want als de krakers niet snel worden opgemerkt kan het juridisch een lastige zaak worden om de controle over uw pand terug te krijgen. Leegstandsbeheer voorkomt zulke tegenslag. Krakers kunnen dan niet meer onopgemerkt hun gang gaan. En bovendien: op het moment dat het pand in gebruik is, plegen krakers een misdrijf door zich zonder toestemming toegang te verschaffing. Er kan dan meestal snel tot uitzetting worden overgegaan.